World of Warcraft

Een van de populairste en bekendste spellen over de hele wereld op het internet is World of Warcraft. Het wordt gespeeld door zowel jong als oud, waardoor veel mensen op een goede manier verslaafd zijn aan het spel. Het spel valt in het genre MMORPG, wat staat voor Massively Multiplayer Online Role-Playing Game. Het verhaal gaat over een wereld genaamd Azeroth. De game heeft al tal van uitbreidingen gehad, zoals The Burning Crusade, The Frozen Throne en Warlords of Dreanor.

Zoals in vrijwel alle Role-Playing games speelt de persoon die het toetsenbord bestuurd met een bepaald karakter in First of Third Person perspectief. In die wereld krijgen ze te maken met monsters die ze moeten verslaan, andere spelers die een bepaald karakter hebben gekozen en door de computer aangestuurde karakters. Er zijn vier verschillend soorten gebieden waar de gamer uit kan kiezen, waarbij elk gebied andere kenmerken heeft. Zo heb je het normale gebied, waarin de gamer vecht tegen de omgeving. Hierbij gaat het vooral om het verslaan van monsters en het volbrengen van quests, speciale opdrachten bedacht door de makers van het spel. Hierbij speel Role-Playing een ondergeschikt belang.

Als tweede heb je de PvP wereld, ook wel Person versus Person. Dat betekent dus dat de gamer online moet strijden tegen mensen elders op de wereld om een hoger level te kunnen behalen. Een speler kan elk moment worden aangevallen door een andere spelen. Maar ook in dit gebied is het mogelijk om quests te doen en monsters te verslaan. RP – PvE is ook een manier van spelen in World of Warcraft. Hier staat de Role-Playing wel degelijk centraal bij het vechten tegen je vijanden. De laatste variant is de RP – PvP, waarbij Role-Playing dus ook centraal staat en het daarbij draait om duellen tussen verschillende spelers van het spel. Dit is over het algemeen de meest populaire vorm van het spelen van World of Warcraft. Tijdens het spelen kun je ervoor zorgen dat je karakter steeds beter wordt en zich kan ontwikkelen, waardoor het voor andere spelers steeds moeilijker wordt om jou te kunnen verslaan.

Tips voor World of Warcraft

In het vervolg zullen wij een aantal tips geven waardoor je optimaal kunt beginnen met jouw World of Warcraft avontuur.

– Kies allereerst een server om in te spelen en ontwerp het karakter waarmee jij het avontuur wil gaan beleven.

– Het is belangrijk om goed te leren omgaan met de toetsen die het spel gebruikt. Daarom hier een kort overzicht:

Sommige spelers zijn gebruikt om beide handen te gebruiken tijdens het spelen, zodat ze deze intuïtief kunnen reageren op wat er gebeurt. Dan is de meest voor de hand liggende besturing de volgende: de linkermuisknop zorgt ervoor dat het scherm wordt weergegeven zonder dat het karakter meebeweegt. De rechtermuisknop zet je standpunt samen met het karakter. Verder is het nog mogelijke te scrollen, hiermee kun je in- en uitzoomen op de wereld en als je wil zelfs in First Person de wereld bekijken. Het belangrijkste van het spel is het kunnen omgaan met het toetsenbord. De toetsen W, A, S en D worden over het algemeen gebruikt om de richting te bepalen waar je heenloopt. Daarnaast kun je met de toetsen Q en E leunen naar een bepaalde kant, om het optimale zicht te krijgen. Voor de meeste ervaren gamers zal dit geen hogere wiskunde zijn, want in vrijwel alles soorten games zijn de toetsen voor het besturen van een karakter op de computer hetzelfde.

Met de spatiebalk kan vervolgens worden gesprongen.

– Verder is het belangrijk bekend te worden met wat alle icoontjes op het scherm betekenen, zoals het openen van de minikaart.

Recensies van World of Warcraft.

Er is eigenlijk vrij weinig kritiek te vinden over het spel. Dit komt waarschijnlijk doordat er een heel specifiek soort gamer is die dit soort MMORPG leuk vinden. Gamers die niet van dit soort spellen houden blijven hier ook ver vandaag, waardoor ze dus ook geen kritiek kunnen hebben op het spel. De enige kritiek die vaak wordt gegeven door de ervaren spelers is dat om het hele verhaal te begrijpen, het vaak nodig is om vanaf de alle eerste game te spelen. Die games zijn veel minder ver ontwikkeld dan de huidige, waardoor het plezier in het spelen ervan lager kan zijn. Verder zijn er eigenlijk alleen maar positieve verhalen bekend over World of Warcraft. Wel is het spel zo populair dat er mensen soms zwaar verslaafd raken, met name jongeren dan, waardoor school of het sociale leven wordt verwaarloosd.