Unreal

Een bij een groter publiek misschien wat minder bekend spel is Unreal. Toch is dit een game die een bereik heeft over de hele wereld en door gamers graag gespeeld wordt. First Person Shooter games behoren tot een van de populairste genres over de hele wereld en binnen dit genre is Unreal een van de grotere namen hoewel het bij niet-liefhebbers misschien niet heel bekend in de oren klinkt. Toch bestaat het al sinds 1998 en zijn er door de jaren heen veel versies, waaronder ook spin-offs, uitgekomen. De bekendste daarvan zijn Unreal, Unreal Tournament en Unreal ll: The Awakening.

Los van dat de Unreal serie leuke spellen bevat, is bijvoorbeeld een leuke feature op het spel, dat je eigen levels kunt editen met de Unreal editor functie van het spel. Een ander opvallende eigenschap van het spel is het interessante ontwijk systeem. Waar bij de meeste First Person Shooter games je alleen simpel kunt springen duiken, daar kun je bij Unreal proberen bijvoorbeeld kogels te ontwijken met het ontwijk systeem. Dat doe je door de bewegingsknop twee keer kort achter elkaar in een bepaalde richting te bewegen. De persoon op het spel zal dan een korte en snelle sprong maken in de gewenste richting waardoor de aanval van een tegenstander kan worden ontweken. Dat zorgt voor een totaal ander speelstijl dan andere First Person Shooter games. Het centrale verhaal van het spel is dat er een oorlog is tussen mensen en de Skaarj uit het Unreal universum, waarin en waardoor allerlei dingen gebeuren.

Unreal Tournament tips

Het populairste gedeelte van de series is toch wel The Unreal Tournament. Om daar echt goed in te worden is het belangrijkste om de game veel te spelen en dus veel te oefenen. Om je op weg te helpen geven wij alvast een aantal kleine tips hoe je beter kunt worden in de Unreal spellen.

– Maak gebruik van de Impact Jump. Door de bewegingsknop twee keer kort achter elkaar in dezelfde richting te bewegen maak je een snelle en korte Impact Jump, waardoor je aanvallen van de tegenstander kunt ontwijken. Het vergt wel veel oefening om dit onder de knie te krijgen.

– Zorg ook dat je de wapens goed onder de knie krijgt. Als je bijvoorbeeld de Rocket Launcher gebruikt, wordt over het algemeen geadviseerd op de voeten van het doel te richten.

– Ga niet blind sprinten door de maps waar je doorheen loopt, maar blijf goed om je heen kijken of je tegenstanders ziet lopen. Als je roekeloos rond gaat lopen, zal je nooit echt goed worden in het spel.

– Een ander wapen, de Redeemer, is een zeer krachtige. Het is daarom ook aan te raden deze altijd te gebruiken op een grote groep tegenstanders die ver bij je vandaan staan. Als je namelijk richt op een doel dat dichtbij staat, kan de impact van het gebruik van het wapen ervoor zorgen dat je jezelf verwondt.

Recensies van Unreal

Unreal is een echt geweldig single-player spel. Het is moeilijk om te zeggen of het de test van de first-person action-shooter oorlog games zal doorstaan ​​en een klassieker op zichzelf kan worden. Het zal zeker het vaak ontbreken van fatsoenlijke servers moeten overwinnen als het meer aandacht wenst te krijgen, maar desalniettemin biedt het vrijwel alles van wat je zou willen van een spel in dit genre.