Resident Evil

Door de toenemende digitalisering is er een hoop veranderd in onze levens. Veel mensen kunnen zich al amper meer voorstellen hoe het is te moeten werken zonder computer of internet. Ook het onderhouden van contacten en bestellen van allerlei zaken zoals kleding en eten zou een stuk lastiger worden zonder digitalisering. Maar niet alleen uit praktische overwegingen is het bestaan van al deze mogelijkheden bijzonder prettig.

Want ook als het gaat om vrijetijdsbesteding en vermaak biedt de digitale wereld enorm veel kansen. Gamen oftewel het spellen van spelletjes via een digitaal platform is enorm populair geworden in de afgelopen jaren. Resident Evil is een zeer populaire serie van games die door miljoenen mensen wereldwijd gespeeld is. In deze tekst gaan we meer vertellen over deze populaire spellenserie.

Al in 1996 kwam het eerste deel van Resident Evil uit. Dit spel heette Resident Evil en moest volwassen spelers met een net verschenen eerste versie van de Playstation bedienen. Dit eerste spel werd door ontwikkelaar Capcom in Japan gemaakt en viel op door het detailniveau. Ten opzichte van andere spellen voor de Playstation was Resident Evil grafisch van een veel hoger niveau. Het minpunt van deze goede graphics was de laadtijd maar hier hadden ze bij Capcom iets op bedacht. Tijdens het wachten kon je door een steeds verder openslaande deur de gruwelen in de volgende kamer bekijken. Dit alles maakte dat de reacties op deze eerste titel van Resident Evil erg positief waren.

Zoals de naam al een beetje verklapt draaien de spellen van Resident Evil om het bestrijden van het kwaad. Er hangt dan ook een angstaanjagende horrorsfeer in de spellen. In veel spellen van Resident Evil staat het bedrijf Umbrella Corporation centraal. Dit bedrijf heeft het zogeheten T-virus ontwikkeld dat ervoor zorgt dat overleden organismen weer tot leven kunnen komen.

Hierdoor zorgt het virus voor een groot aantal zombies. Van deze zombies is ook nog eens een deel gemuteerd in zogenaamde BOW’s oftewel bio –organic weapons. Deze levensgevaarlijke gemuteerde zombies maken dat de hoofdpersoon zal moeten vechten voor zijn leven in dit spel. Een belangrijk aspect van de Resident Evil spelen zijn de schrikeffecten die je overal in de game zult tegenkomen. Deze effecten zorgen voor een spannend spel waarin je bijna nooit een rustmoment zult hebben. Tussen 1996 en nu zijn inmiddels al enkele tientallen Resident Evil games uitgekomen.

Tips voor het spelen van Resident Evil

Wanneer je Resident Evil gaat spelen zal je eerst wellicht een beetje moeten wennen. Het spel legt zichzelf niet enorm duidelijk uit en je zal dus al spelend moeten ontdekken hoe alles werkt. Een belangrijke eerste tip is dat je nooit moet stoppen met op de collect knop drukken als je Resident Evil speelt. Niet alles dat je kan verzamelen is altijd duidelijk in beeld en als je dit niet doet zal je dus een hoop items missen. Wellicht zal je onnodig dingen bekijken door op de collect knop te drukken maar je zult uiteindelijk dankbaar zijn voor de extra items zoals kogels.

Een andere belangrijke tip heeft betrekking op het richten als je wilt schieten. Je kunt in Resident Evil niet alleen naar links en rechts mikken maar ook naar boven en beneden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld definitief wilt afrekenen met een zombie die al op de grond ligt. Omdat munitie schaars is, is het ook belangrijk niet alles te willen vermoorden dat jou wil vermoorden.

Als je kunt ontsnappen door simpelweg weg te rennen is dit vaak verstandiger. Een andere belangrijke tip is om gebruik te maken van de opslagboxen die je her en der in het spel tegenkomt. Als je iets in de ene opslagbox opslaat zal je het uit alle andere opslagboxen weer tevoorschijn kunnen halen. Tenslotte is het belangrijk om zoveel mogelijk om je heen te kijken en goed te luisteren. Je moet altijd waakzaam zijn en kunnen reageren als je plotseling wordt aangevallen.

Korte review Resident Evil 7: Biohazard

Op dit moment is Resident Evil 7: Biohazard de nieuwste titel in de Resident Evil reeks. Door de makers wordt geclaimd dat dit spel weer terug gaat naar de basis van de reeks. Het draait allemaal om ongelimiteerde angst en intieme horror. Het biedt alle beelden en de valkuilen die je in een horror/survival game verwacht. Het spel bevat geen ellenlange of moeilijke verhaallijn maar draait er puur om een hulpeloos karakter uit een nachtmerrie te loodsen. Hoewel het spel voor een groot deel om schieten en vechten draait, is het zeker geen actie game te noemen. Net wanneer je het gevoel hebt dat je sterk genoeg bent om wat zombies aan te pakken, duwt het spel je weer met beide benen op de grond. Zonder te veel te willen verklappen kunnen we wel zeggen dat zelfs de ervaren Resident Evil spelers weer volop verrast zullen worden in deze game.