Online Game Toernooien

De meeste jongeren spenderen een groot deel van hun tijd aan het spelen van games. Zowel online als offline worden er veel spellen gespeeld. Net als met bijvoorbeeld sport, zijn er ook voor games speciale toernooien bedacht, waar gamers hun talent kunnen laten zien. Voor bijna elk populair spel zijn meerdere toernooien te vinden, en welke toernooien vandaag de dag prestigieus zijn, kun je lezen op deze pagina. We behandelen 5 grote toernooien; BlizzCon, het WK League of Legends, Dreamhack, The International en EVO.

BlizzCon

Als je een fan bent van StarCraft, en je denkt dat je er goed in bent, kun je denken aan het inschrijven voor een van de kwalificatietoernooien van BlizzCon. Ook als je een fan bent van het spel, en je wil kijken naar mooie gevechten en partijen, kun je een bezoekje brengen aan het toernooi. Alle topspelers van StarCraft komen namelijk hier om te laten zien wat ze kunnen.

WK League of Legends

Het WK League of Legends is een van de grootste online gaming toernooien van de wereld. De winnaar van dit toernooi kan een miljoen dollar verdienen! LoL is de laatste jaren heel erg aan het groeien, en het online spel wordt door miljoenen mensen wereldwijd gespeeld. Het is een strategiespel, dat in principe niet heel ingewikkeld is. Om mee te kunnen doen aan het WK moet je uiteraard wel over grote kwaliteiten beschikken. Overigens doe je mee in teams, LoL speel je namelijk niet in je eentje.

Dreamhack

Dreamhack is een toernooi waar meer dan 1 bepaalde game wordt gespeeld. Er is gekozen voor het aanbieden van meerdere strategiespellen, maar ook shooters zijn hier te vinden. Dreamhack is het grootste Counter-Strike evenement van de wereld. Het evenement duurt 72 uur achter elkaar. Op elke tijdstip gedurende deze tijd, wordt gegamed.

The International

Bij het toernooi ‘The International’ spelen gamers verschillende strategiespellen. Onder andere DotA en League of Legends maken hun opwachting bij dit toernooi. In totaal is prijzenpot van dit toernooi meer dan 10 miljoen dollar waard! 16 verschillende teams nemen het tegen elkaar op.

EVO

EVO is een toernooi waar alleen maar vechtspellen te spelen zijn. Je kunt hierbij denken aan zowel boksspellen, als verschillende shooters. Er wordt al sinds 2002 gegamed op dit evenement, en het is dan ook een van de grootste online game evenementen van de wereld.