Need for Speed

Gamen of het spelen van spellen op een digital platform is de laatste jaren enorm populair geworden. Vooral onder jonge mannen is het een zeer populair tijdverdrijf. Mensen die gamen namen het vroeger vooral tegen elkaar op of speelden tegen de computer. Maar tegenwoordig hoeft iemand allang niet meer naast je op de bank te zitten om het tegen elkaar op te kunnen nemen. Door de toegenomen populariteit van online gaming is de hele wereld nu potentieel beschikbaar als tegenstander. Eén van de games die van oudsher al populair is en het nu als online game goed doet is Need for Speed. In deze tekst zullen we je meer over deze populaire spellenserie vertellen.

Need for Speed draait zoals de naam al verklapt om snelheid. Je kunt deze racegame op verschillende platforms spelen zoals pc, Xbox en Playstation. Al in 1992 werd door Electronic Arts dat je ook kunt kennen van bijvoorbeeld FIFA of The Sims begonnen met het produceren van Need for Speed. In 1994 kwam de eerste versie van Need For Speed namelijk: The Need for Speed uit.

Aanvankelijk alleen voor 3DO maar in 1995 en 1996 kwamen daar ook de Playstation en pc bij. Het belangrijkste doel van dit spel was het uit de handen blijven van de politie. In latere spellen uit deze serie bleef dat een terugkerende thema. Maar er zijn ook een aantal spellen in de reeks die puur en alleen om racen op het circuit of in afgezette steden draaien.

Need for Speed: Shift dat in 2008 uitkwam is daar een goed voorbeeld van. In dit spel draait het enkel en alleen om het racen tegen andere auto’s. Vanaf Need for Speed World uit 2010 is ook het online gamen een belangrijk aspect van de spellenreeks geworden. In dit spel dat speciaal voor Windows uitkwam ging het om online racen tegen andere Need for Speed spelers.

Tips bij het spelen van Need for Speed

De versie die in 2015 is uitgekomen heet Need for Speed en bevat dus geen ondertitel. Deze versie keert terug naar de roots van de spellenserie en draait dus om de sfeer en beleving uit eerdere versie zoals Underground en Most Wanted.  Om het spelen nog leuker en makkelijker te maken hebben we een aantal tips voor je:

  1. Ken de kaart. Het spelen van Need for Speed wordt een stuk leuker als je de kaart goed kent. Elk gebied heeft namelijk zijn eigen unieke karakteristieken en het is enorm handig om deze te kennen. De wegen bij Crescent Mountains zijn bijvoorbeeld enorm geschikt om te driften omdat ze zo breed zijn. Andere plaatsen in het centrum kunnen bijvoorbeeld enorm handig zijn om de politie af te schudden in de drukte.
  2. Jaag op onderdelen voor je auto’s. Zeker in het begin van het spel kan het enorm handig zijn om onderdelen te verzamelen voor je auto. Met deze onderdelen kun je namelijk zonder geld uit te geven toch stappen voorwaarts maken.
  3. Herhaal eerdere races om snel geld te verdienen. De evenementen die het meeste geld op leveren blijven toch de races die je wint. Vaak zijn dit races die je in een eerder stadium al hebt gespeeld en zo nog een keer kunt winnen. Om snel geld te verdienen is het dus aan te raden terug te keren naar races waar je eerder succesvol was.
  4. Koop Nitro als eerste update. Omdat je in het begin niet over nitro beschikt is dit als je het geld hebt direct een goede investering. De eerste soort nitro die je kunt kopen is weliswaar niet van geweldige kwaliteit maar kan je toch enorm helpen bij het racen.
  5. Koop een betere auto. Alle drie de auto’s die je in het begin krijgt toegewezen zijn niet geweldig. Zodra je over een bedrag van 25 duizend dollar beschikt loont het dan ook de moeite eens rond te kijken naar nieuwe auto’s. Verspil dus niet te veel geld aan het verbeteren van je eerste auto maar probeer snel een betere te kopen.

Korte review Need for Speed

Dit spel beschikt over dat heerlijke racegevoel dat veel gamers zullen herkennen. De auto’s voelen goed aan en het racen zelf is realistisch. Voor gamers die van racespellen houden blijft Need for Speed een van de absolute toppers. Er zijn natuurlijk wel een aantal kleine minpuntjes te noemen. Zo is een belangrijk nadeel aan het online racen dat je niet kunt pauzeren.

Het is simpelweg onmogelijk om je telefoon op te nemen of iets anders te doen als je in een race zit. Je zult simpelweg moeten accepteren dat dit niet mogelijk is of anders genoegen moeten nemen met een nederlaag in de race. Qua graphics en speelervaring is er verder weinig aan te merken op deze game. Iedere raceliefhebber die ook van gamen houdt, zou deze titel eigenlijk in zijn collectie moeten hebben.