Guild Wars

De snelle opmars internet heeft het leven van vele mensen in grote mate veranderd. We gebruiken het internet natuurlijk voor het opzoeken van informatie maar ook voor het communiceren met kennissen en familie en het bestellen van producten zoals kleding en andere zaken. Op de werkvloer is het internet natuurlijk ook in rap tempo onmisbaar geworden. Maar ook in onze vrije tijd gebruiken we het internet in grote mate. Voor eerdergenoemde doelen als communiceren en bestellen maar ook puur ter vermaak. Je kunt hierbij denken aan surfen op social media of andere sites maar natuurlijk ook aan het spelen van games. Het spelen van online games op verschillende platforms is de laatste jaren een snelgroeiende vrijetijdsbesteding. In dit artikel zullen we het populaire spel Guild Wars met je bespreken.

Guild Wars is een zogeheten MMORPG, dit staat voor massively multiplayer online role-playing game. Dit speltype staat erom bekend dat er een hele hoop spelers tegelijk hetzelfde spel spelen. Deze spelers hebben ook onderlinge interactie waardoor het spel erg interactieve en verassende ontwikkelingen kan kennen. Bij de meeste zogeheten MMORPG spelen moeten de spelers jaarlijks of maandelijks een betaling doen om te kunnen blijven spelen.

In het geval van Guild Wars is dit echter niet het geval. Bij Guild Wars worden de kosten van de ontwikkelaars en het online houden van het spel gedekt door zo af en toe een nieuw deel uit te brengen dat ook weer moet worden gekocht. Wanneer je de spellen eenmaal hebt gekocht kun je dus zonder verdere betalingen een tijdlang spelen. Op dit moment bestaat Guild Wars uit vier verschillende delen die ook apart van elkaar te spelen zijn. De delen zijn Prophecies, Factions, Nightfall en Eye of North. Wanneer je een nieuw deel van Guild Wars koopt komt er ook een nieuw gebied bij in de virtuele wereld.

Over het algemeen wordt aangenomen dat er na Eye of North geen nieuw deel zal verschijnen. Wel is er door de ontwikkelaars een nieuw spel uitgebracht namelijk Guild Wars 2. Dit is echter een volledig nieuw spel dat losstaat van de eerdere delen. Het kwam in Augustus 2012 uit en is inmiddels groter dan de eerdere delen die bij de eerste Guild Wars hoorden.

Eigenschappen van het spel

Het leuke aan de MMORPG spelen is dat ze een constant veranderende wereld bevatten. De levendige wereld van Guild Wars 2 is bijvoorbeeld vol met dynamische elementen die voortdurend veranderen door acties van de spelers. Zo weet je nooit wat je kunt ontdekken als je weer inlogt om Guild Wars 2 te spelen. Het spel is ook zeer gericht op actie. Het heeft weinig zin om rond te lopen in de virtuele wereld.

Om beter te worden zal je actie moeten ondernemen, uitdagingen moeten aangaan en vijanden verslaan. Het leuke aan een spel als Guild Wars 2 is bovendien dat er geen vastliggend scenario is. Je maakt je eigen verhaal door jouw eigen keuzes te maken en de acties uit te voeren die jij wilt. Dit zorgt ervoor dat er geen twee spelers zijn die precies dezelfde spelervaring bij het spelen van Guild Wars 2 hebben.

Een ander belangrijk aspect dat veel spelers waarderen is het enorm competitieve dat in Guild Wars 2 zit. Het is eenvoudig om in een snel duel te komen en het op te nemen tegen andere spelers. Maar er zijn ook veel grote battles met honderden spelers die het tegelijk tegen elkaar opnemen. De uitgebreide mogelijkheden om je te kunnen meten met andere spelers zijn dan ook een belangrijke pijler onder het succes van Guild Wars 2.

Korte review Guild Wars 2

Het feit dat er niet maandelijks betaald hoeft te worden om te spelen is een belangrijk pluspunt aan Guild Wars 2. Bij vergelijkbare spellen is dit namelijk wel het geval en daardoor is het spelen van Guild Wars 2 gewoon voordeliger. Het spel steekt sowieso goed in elkaar en is daardoor prettig te spelen. Als pluspunt wordt vaak het sterke verhaal waarover Guild Wars 2 beschikt genoemd. Ook is het volgens veel gamers fantastisch om de tactiek te ontdekken waarmee je goed kunt worden in deze game.

Het is al met al gewoon een goede en complete online game waarmee je uren vermaakt kan worden. De missies waarin je kunt samenwerken met andere spelers worden door de gamers die Guild Wars 2 spelen ook enorm gewaardeerd. Er zijn natuurlijk ook wel wat kleine aanmerkingen te bedenken op Guild Wars 2.

Zo is het aankoopbedrag natuurlijk wel een stukje groter dan het bedrag dat je bij concurrenten per maand betaald. Maar hier krijg je dus wel ongelimiteerd spelplezier voor terug. Ook missen sommige online gamers het grote online game gevoel. Dit komt omdat de virtuele wereld buiten de steden in Guild Wars 2, is opgedeeld in kleine gebiedjes waar maximaal 8 spelers tegelijk kunnen zijn.