Defense of the Ancients

Defense of the Ancients(DotA) is een bepaald scenario van een specifiek spel. Dit spel heet Warcraft 3: Reign of Chaos. Wat dit precies inhoudt, zullen we hieronder wat meer proberen uit te leggen. Dit doen we aan de hand van een korte uitleg over het spel Warcraft 3. Als je namelijk niet weet wat je precies moet doen bij dit spel, heeft het ook geen zin om uit te leggen wat DotA zelf nou precies inhoudt.

Warfare 3: Reign of Chaos

In dit spel is het de bedoeling om een samenleving te maken, die sterk genoeg is om te vechten tegen andere steden, of samenlevingen. In je stad heb je een aantal burgers, die je kunt laten werken. De burgers kunnen goud delven, om geld te verdienen. Als je genoeg geld hebt, kun je gebouwen maken, waar bijvoorbeeld eten in gemaakt kan worden. Ook kun je zo legers opbouwen en versterken, zodat je beter beschermd bent tegen bepaalde aanvallen van buitenaf. In Warfare 3 zijn er 4 rassen waarmee je kunt gaan spelen. Alle rassen hebben verschillende sterke en zwakke punten. Ook heeft een ras een hero unit. Deze zijn extra bijzonder, en beschikken over extra opties. Je kunt niet langer spelen met zeetroepen in Warfare 3. Dit was in Warfare 1 en 2 wel mogelijk.

DotA

DotA is een bepaald onderdeel van het spel dat hierboven beschreven staat. DotA wordt online gespeeld. Er zijn verschillende onderdelen van het online gedeelte van Warfare 3, in het ene gedeelte kan er worden gespeeld via spellen die zijn gemaakt door Blizzard zelf (de ontwikkelaar van Warfare 3). Ook kunnen gebruikers zelf bepaalde scenario’s maken. Dit gebeurt in de zogenaamde World Editor. Een van de scenario’s die via deze World Editor gemaakt is, is DotA. Dit is momenteel een van de populairste strategie games van de wereld. Veel mensen kopen het spel Warfare 3 alleen om mee te doen aan een rondes van DotA.

In dit scenario wordt er gestreden tussen 2 verschillende teams. Elk team bestaat uit 5 spelers. Alle spelers hebben een bepaalde hero unit. Tijdens het spel kunnen alle spelers elkaar beschermen, en helpen ontwikkelen. Hoe meer ervaring je opdoet, en hoe meer geld je verdient, hoe sterker de hero kan worden.

Tips en Tricks voor DotA

Nu je de basis van het spel hebt kunnen lezen, zullen we een aantal tips geven, die je kunnen helpen om je spel te verbeteren. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je in teams speelt, en dat het dus heel belangrijk is om te communiceren met elkaar. Als je met je teamgenoten praat, kun je waardevolle informatie opdoen, vooral als het een van de eerste keren is dat je aan het spelen bent. Je teammaten kunnen je helpen met het ontwikkelen van je karakter, zodat je een betere speler wordt.

Verdedig je basis

Een spel DotA speel je uiteraard om te winnen, en je wint pas als je de basis van je tegenstander hebt vernietigd. Echter verlies je(logischerwijs) als je tegenstander jouw basis vernietigt. Verdedigen is dus net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker, dan aanvallen. Wij raden daarom aan om elke rond DotA te beginnen met het bouwen van een sterke verdedigende lijn.  Pas hierna moet je denken aan aanvallen.

Een andere tip heeft te maken met je mentale gesteldheid. Het zal namelijk, vooral in het begin, vaak zo zijn dat je veel potjes gaat verliezen. Wees hierop voorbereid. Het kan niet zo zijn dat je elke ronde wint, en daarom moet je er klaar voor zijn om ook vaak, en soms kansloos, te verliezen. Ga niet bij de pakken neerzitten als dit gebeurt, en probeer het de volgende keer gewoon weer. Van verliezen word je namelijk alleen maar beter.

Review

We zullen onze review beginnen met de mededeling dat we erg tevreden zijn over het spel. In het begin zal het vaak voorkomen dat je gefrustreerd bent, en dat je niet langer wil doorspelen. Deze startfase zal voor de meeste spelers een aantal weken duren. Als je echter genoeg tijd investeert in DotA, zal je later heel veel plezier krijgen van het spelen van een aantal potjes. Het spel heeft namelijk een aantal zeer leuke functies, die je waarschijnlijk pas zal snappen als je genoeg hebt gespeeld.

Het uiterlijk van het spel laat wel wat te wensen over. Het is namelijk niet zo heel erg overzichtelijk. Als je het spel voor het eerst opstart, zal je niet gelijk snappen wat je moet doen. Er zijn uiteraard plekken waar je kunt lezen hoe alles werkt. Als je iets niet snapt, komen we weer uit bij onze eerste tip, die je hierboven kunt lezen. Communiceer met je teamgenoten, zij kunnen je namelijk meestal helpen met je problemen.