Call of Duty

De gaming industrie is een van de snelst groeiende industrieën van de wereld. Er zijn een aantal zeer krachtige consoles waarop gegamed kan worden, en doordat deze consoles steeds krachtiger en beter worden, kunnen er ook steeds betere en zwaardere games worden gemaakt. Er is dus een hoop groeipotentieel bij de gaming industrie, en er worden dan ook heel veel spellen uitgebracht, die in een mum van tijd miljoenen opbrengen. Een van de meest populaire spelreeksen is Call of Duty. De eerste Call of Duty game kwam uit in 2003. Sindsdien zijn er nog 13 nieuwe spellen uitgebracht van dezelfde reeks. Het zal je dan ook niet verbazen dat er heel veel geld omgaat bij de makers van Call of Duty.

2e Wereld Oorlogspellen

Call of Duty begon als een spel dat zich afspeelde in de 2e wereldoorlog. De drie eerste spellen in de Call of Dutyreeks speelden allemaal af in de tijd van de 2e wereldoorlog. Je volgde altijd de geallieerden. Dit waren meestal de Russen, de Britten en de Amerikanen. Er speelden vaak verschillende verhaallijnen door elkaar heen. Dan was je de ene missie aan het spelen aan het oostfront, en was je de volgende missie weer aan het schieten op Duitsers in Normandië. De makers van de spellen kozen ervoor om jou een bepaald personage, of meerdere personages te laten besturen. Deze ging(en) dan mee op missies. Er waren missies waar je om je heen moest schieten, maar soms was het ook je doel om ergens binnen te sluipen, zonder dat iemand je doorhad.

Modern Warfare verhaallijn.

Het 4e spel dat werd uitgebracht, speelde zich niet langer af in de 2e wereldoorlog. In Call of Duty: Modern Warfare, was er een oorlog uitgebroken die zich afspeelde in de moderne tijd. Het verhaal in de hele Modern Warfarereeks, waarin 3 spellen zijn uitgebracht, speelt zich af rondom het fictieve personage Zakhaev. Dit is een Rus die een burgeroorlog laat uitbreken in Rusland. Om te voorkomen dat andere landen zich bemoeien met de gang van zaken in Rusland, laat hij een vriend van hem, Al-Asad, een staatsgreep plegen in het Midden-Oosten. De Amerikanen trappen in de val, en doen een aanval in het land van de staatsgreep. De Britten proberen de Amerikanen te overtuigen van het feit dat de staatsgreep een valstrik is. Je speelt het spel vanuit het oogpunt van 2 personages. Soap Mactavish, een Brit, en Paul Jackson, een Amerikaan.

In het 2e deel van Modern Warfare, wordt er verder gebouwd op dit verhaal. De rechterhand van de overleden Zakhaev, Makarov, neemt de leiding over Rusland. Makarov is echter niets meer dan een terrorist, en pleegt afschuwelijke daden in zowel binnen als buitenland. In het verhaal kom je erachter dat er een Amerikaanse generaal is, Sheperd, die samen werkt met Makarov. Aan het einde van het spel vermoordt de speler Sheperd. Je speelt wederom vanuit 2 personages, James Ramirez, die vecht in Amerika zelf, en Roach. Roach vecht onder leiding van Soap Mactavish.

Het 3e en laatste deel van Modern Warfare 3 richt zich volledig op het vernietigen van Makarov. Je reist de hele wereld over, om de terrorist te vinden. Lukt het je of lukt het je niet? Om erachter te komen, zal je het spel moeten gaan spelen!

Verschillende ontwikkelaars

Er zijn 3 ontwikkelaars, die spellen hebben uitgebracht in de Call of Duty reeks. Infinity Ward was de eerste. In 2005 kwam daar Treyarch bij, en in 2011 heeft ook Sledgehammer zich bij de ontwikkelaars gevoegd. Alle spellen worden uitgegeven door Activision. Alle Modern Warfare spellen zijn gemaakt door Infinity Ward. Tot 2011 maakte Infinity Ward en Treyarch om de beurt een spel. Call of Duty kwam elk jaar uit. Treyarch was verantwoordelijk voor de populaire Black Ops Reeks.

Black Ops

De Black Ops reeks begint bij deel 5 van Call of Duty. World at War. De andere spellen heten Black Ops 1, 2 en 3. World at War speelt zich af in de de 2e Wereld Oorlog, Black Ops in de koude oorlog, en Black Ops 2 en 3 spelen zich af in de toekomst. Black Ops gaat over soldaten die geheime operaties moeten uitvoeren. Deze worden niet bekend gemaakt aan het volk. Een spannende verhaalreeks, die je langs onder andere Fidel Castro brengt. Je ziet dingen uit het verleden, op een hele speciale manier weergegeven.

Tips voor Call of Duty

Als je goed wil worden in Call of Duty, is het uiteraard belangrijk dat je genoeg tijd spendeert aan het spelen van een spel. Net zoals met zoveel dingen in het leven, zijn er weinig dingen die je goed kunt, zonder dat je hiervoor hoeft te oefenen. Een andere tip heeft te maken met het online spelen. Als je tegen andere mensen wil spelen, heb je een goed werkende internetverbinding nodig. Als je slecht internet hebt, wordt het lastig om potjes te spelen, die goed gaan. Een hapering zorgt namelijk niet voor goed spel.